dimecres, 1 d’octubre del 2008

Sales de becaines a la universitat

Imagineu-vos que estem al campus de la URV. Hi ha un edifici sencer de les dimensions de la planta baixa de la facultat de Lletres i, majoritàriament, està al servei dels alumnes. A dins us hi trobeu (entre moltes altres coses) no un, ni dos, sinó tres espais que tenen com a única funció el repòs dels alumnes en les seves hores mortes. S'hi està de puta mare: climatització, moqueta, i una trentena de còmodes sofàs i butaques. Alguns estan ocupats per un únic alumne, estirat amb els peus damunt del sofà (com es pot veure a la imatge). Tot i això, els mobles estan intactes. L'estat és impecable. L'únic desgast és el del pas del temps. Entres dins, i tothom està en silenci. El nivell de so no supera mai el murmuri. Alguns estan treballant amb l'ordinador en silenci, i altres dormint amb la bossa al costat (a la imatge, uan mor taim), deixant-la a l'abast de qualsevol que passi per allà. Evidentment, això no és la URV ni cap universitat catalana. És l'edifici de la Union de la Universitat d'Illinois i, sí, és pública. I tot això passa sense que hi hagi cap segurata enlloc, ni tan sols a l'entrada de l'edifici, ni del campus (de fet, és difícil de saber on comença i acaba el campus). Reflexionant-hi, em vaig adonar que això seria impossible a Catalunya:

Suposem que tenim l'espai, els recursos i la voluntat dels gestors de destinar-los a això. A no ser que hi hagués un Robocop en cada un dels espais que tingués la missió de garantir que es respectessin aquestes regles, seria impossible que les complíssim. Donat el nostre índex d'hores petades, imagino que les sales estarien sempre a rebentar. Hi hauria les típiques discussions de "és que aquests estan ocupats!!". A ningú se'ns passaria pel cap de dormir. Tampoc ho aconseguiríem perquè estaríem fent xivarri i rient. I si ho aconseguissim, vindria algú a despertar-nos amb un "perdona, és que no hi cabo". Si posessim els peus sobre el sofà, el de davant ens cridaria l'atenció, mentre dibuixa al posabraços un cor amb les inicials d'ell i la seva parella; el símbol antinazi; l'estelada; o culs, polles i conys. Perquè, evidentment, al cap de quatre dies els sofàs tindrien estrips, rascades, i quilos i quilos de tinta :-D

11 comentaris:

Serx ha dit...

Pocs 'segurates' tenen aquests, si, però de cop i volta et pot entrar entrar un tio disparant a tort i a dret, per exemple a la penya que posa els peus als sofàs... i als que no ho fan... certa és aquesta utopia de tenir un lloc impolut al 100%, però aquí si que podem tenir l'ànima en pau sense haber de tenir-la en una urna funerària dins de la caixa forta... ;)

Recomanació del dia: Si veus a un tio amb cara de pocs amics, que porta uns collarets de bales i tot un arsenal d'armes blanques, negres i de camuflatge repartides per totes les butxaques del cos... baixa els peus del sofà, per si a cas...XD (i toca el two també!)

L'illa dels monstres ha dit...

ya, aquí ens posen això i ni amb segurates ho solucionarien, ja que segurament en posarien algun d'aquests panxuts amb cara de peix bullit que passen de tot

visca el salvatgisme que regnaria a la sala de descans de la URV!!

Anònim ha dit...

En aquesta uni fan Topografia¿?És que vinc de cap, s'ha acabat dormir al metro!!!

jejeje

Utòpic aquí!!!

see you!

bajoqueta ha dit...

Algo diferent totalment impensable aquí.

Serx ha dit...

Realment potser em trobat el perquè!
Segurament aquí la gent es descarrega escribint amb ràbia als sofàs, arrencant el paper de les parets, enganxant boles de paper mullat als sostre... etc, però en canvi a Iues,ei! no ho poden treure lliurement, ho han de reprimir constantment, i per això n'hi ha algun que peta, i comença a petar-se gent, per ésser un incomprès!

Visca el salvatgisme. Segur que de la Roca Ferma no sortirà cap Serial Killer!

Marcel Aragonès. ha dit...

Doncs jo penso que de vegades, molt criticar els ianquis però sovint mostren dosis de civisme i tolerència que ja voldríem per a nosaltres. Als Yuesei he vist coses com aquesta sala de migdiades que aquí serien del tot impensables.

Company Romà, espero que la gaudeixis i l'aprofitis al màxim.

David Fernàndez ha dit...

xaval t'acabo de dedicar un post al meu bloc! salut!

Unknown ha dit...

De Roca Ferma ja n'hem sortit coses pitjors que Serial Killers... XDD

Marcel Aragonès. ha dit...

Gràcies pel link company. Te l'he tornat!!!

Xapix ha dit...

OStia! que es fan relacions laborals? XK em paso l'últim quatrimeste alli!!! tota la raó en el que dius, amb molts quilos de tinta acabarien

Salutacions des de Mont-roig del Camp!!!!

Mon ha dit...

ostres,ostres,ostres curios de mena aquest ianquis....