dijous, 25 de setembre del 2008

El meu barri vota Obama

Tot i que ho pugui semblar, el que veieu a la imatge no és un dispensari de banderoles gratis, ni una plantada de pancartes en els moments previs a una manifestació. És el jardí d'una casa que està a uns 50 metres del nostre apartament, i propietat d'una família que, o està afiliada als demòcrates, o té un fetitxisme amb el material de campanya d'aquest partit... El primer cop que vaig venir va ser el setembre de l'any passat (per cert, vaig volar l'11-S, ahí mis huevos :-D), i ja tenien plantada la de la Julia Rietz -la quarta per l'esquerra-. I a mesura que s'ha anat acostant la data, s'hi han anat afegint nous personatges, ara encapçalats per l'Obama.
Illinois és la pàtria del que apunta a ser el primer president nord-americà negre i, a més, té una llarga tradiciò prodemòcrata. I això es nota al meu barri, on encara no he vist cap banderola del McCain ("digo, aleluya!" jeje). Podeu pensar "buenu, és que els de dretes s'acostumen a amagar més les seves tendències que els d'esquerres". Però això és ianquilàndia, i aquí a la gent no se'ls cauen els anells per dir públicament que són de dretes, antiabortistes, propena de mort, etc... Les eleccions estan a tot arreu: només arribar, a la ràdio de l'autobús -o més aviat furgoneta, recordeu? :-D- que em va portar fins a Urbana van estar bona part del viatge parlant de la campanya.

I l'altre dia, el sindicat d'estudiants-treballadors de la universitat va enviar un correu massiu demanant el registre per votar a les eleccions, recreant el cèlebre "I WANT YOU... for U.S. army":





(VULL QUE... us registreu per votar! Mentrestant, aneu a la reunió de membres (del sindicat), i ajudeu-nos amb el web! Però no cal que us allisteu a l'exèrcit... això és cosa vostra.)

3 comentaris:

Xapix ha dit...

ei, romà ànims i molta sort x els EEUU,jejeej

T'anirè seguint

OrioL ha dit...

sera k si k et llegire'm i molta sort amb el màster xD una abraçada paio :)

Anònim ha dit...

ei!!! què hi fas pels Estats Units?? quina sorpresa